VCA Basis

VCA Basis

VCA Basis noemen we ook wel B-VCA of VCA Basisveiligheid. Het diploma staat dus voor de basiszaken op het gebied van veilig werken. Alle medewerkers van (onder)aannemers moeten een VCA cursus Basisveiligheid volgen (mits het bedrijf VCA gecertificeerd is of de opdrachtgever daarom vraagt), een VCA examen doen en het VCA diploma halen.

Veelgestelde vragen

VCA Basis

VCA Basis noemen we ook wel B-VCA of VCA Basisveiligheid. Het diploma staat dus voor de basiszaken op het gebied van veilig werken. Alle medewerkers van (onder)aannemers moeten een VCA cursus Basisveiligheid volgen

Wat is een VCA opleiding

In een VCA opleiding leren deelnemers in 1 dag alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?

De taken van een Preventiemedewerker zijn divers, dat kan afhankelijk zijn van wat u afspreekt met uw werkgever. Wettelijk zijn er drie taken van een Preventiemedewerker vastgelegd.

Wat doet een VGM coördinator?

De functies komen op hetzelfde neer, maar bedrijven geven er soms een eigen naam aan. Het grootste verschil is dat de Preventiemedewerker zich vooral bezighoudt met arbozaken. Een VGM-coördinator heeft ook milieuzaken in zijn of haar takenpakket.

Waarom een VCA diploma?

Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Ook kan het een eis zijn van opdrachtgevers.

Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?

Als werkgever mag je een preventiemedewerker aanwijzen, maar er is wel instemming nodig van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

Gerelateerde artikelen

10/07/2023

Twijfels over een opleiding? Onze informatiebijeenkomsten bieden de oplossing!

Lees verder
25/04/2023

Nachtwerk: hoe gevaarlijk is dat?

Lees verder
25/04/2023

Bagage-afhandelaren moeten direct hulpmiddelen inzetten

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht