Veiligheid

OVK opleiding

Wat is OVK?

De opleiding Basis Veiligheidskunde (BVK) wordt in de markt ook wel OVK opleiding – Operationeel Veiligheidskundige of Veiligheidscoördinator opleiding genoemd.  Wanneer je de BVK opleiding bij Kader volgt krijgt u iedere week les van vakspecialisten. Arbeidsveiligheid is het dagelijks werk van Kader. Hierdoor zijn onze docenten ervaren. Docenten zijn naast hun werk als docent dagelijks actief als veiligheidskundige of consultant.

Operationeel Veiligheidskundige

Wil jij naast je reguliere werk meer inzicht krijgen op het gebied van arbeidsveiligheid? Dan is de OVK opleiding iets voor jou! De kennis die je verkrijgt tijdens de OVK opleiding reikt vele malen verder dan de VCA opleiding(en). In onze Operationele Veiligheidskunde opleiding leert u gevaren herkennen en risico’s in te schatten. Als Operationeel Veiligheidskundige heeft u samen met de Middelbaar Veiligheidskundige en Hoger Veiligheidskundige een voorbeeldfunctie.

Toelatingseisen

Om de OVK opleiding te volgen heeft u minimaal mbo werk- en denkniveau en houdt u zich bezig met coördinerende, adviserende en ondersteunende werkzaamheden op het gebied van veiligheid. Ook bent u in het bezit van een geldig VCA diploma.

Wil je meer weten over onze BVK/OVK cursus? Lees alles op de BVK pagina of download hieronder de brochure van onze BVK opleiding/ OVK opleiding.

Download brochure

Download de brochure van onze BVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Download brochure

Gerelateerde opleidingen

07/11/2023

BVK opleiding - Basis Veiligheidskunde

Lees verder
07/11/2023

MVK opleiding - Middelbare Veiligheidskunde

Lees verder
07/11/2023

HVK opleiding - Hogere Veiligheidskunde

Lees verder

Veel gestelde vragen

OVK opleiding

OVK opleiding – Operationeel Veiligheidskundige of Veiligheidscoördinator opleiding. Wanneer je de BVK/OVK opleiding bij Kader volgt krijgt u iedere week les van vakspecialisten. 

Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties.

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding

De MVK’er concentreert zich meer op de veiligheid op de werkvloer. De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel ook veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te beschermen. 

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

De Middelbaar Veiligheidskundige is sturend op de werkvloer en veelal praktijkgericht. Een HVK’er heeft echter ook kennis van externe veiligheid, managementsystemen, auditvaardigheden, persoonlijk leiderschap, visie op veiligheidsbeleid en veiligheidscultuur.

Gerelateerde artikelen

29/06/2023

Startdata Veiligheidskundige opleidingen 2024 staan online!

Lees verder
25/04/2023

Wanneer volg ik welke Veiligheidskundige opleiding?

Lees verder
14/12/2022

Certificatiehandleiding Arbokerndeskundige

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht