Technische veiligheid

Machineveiligheid opleidingen

Machine Safety Specialist met TÜV certificaat

Bekijk opleiding

SIL & PL specialist opleiding

Bekijk opleiding

Elektrische uitrusting van machines volgens EN IEC 60204-1

Bekijk opleiding

Ga aan de slag met de belangrijkste thema’s binnen machineveiligheid zoals, CE-markering, Richtlijn Arbeidsmiddelen, functionele veiligheid (Performance Level en Safety Integrity Level) en LOTOTO.

Ongevallen met machines

Ongeveer 22 procent van alle arbeidsongevallen in Nederland vindt plaats door bewegende delen van machines. Hoewel vrij veel bekend is over dit soort ongevallen, blijven ze ieder jaar een belangrijk deel uitmaken van het totaal aantal ongevallen. De gevolgen van ongevallen met de bewegende onderdelen van machines kunnen zeer ernstig zijn. Vaak leidt het tot blijvend letsel bij het slachtoffer.

Machineveiligheid opleidingen

De belangrijkste thema’s binnen machineveiligheid zijn CE-markering, Richtlijn Arbeidsmiddelen, functionele veiligheid (Performance Level en Safety Integrity Level) en LOTOTO.

De Machineveiligheid opleidingen van Kader worden verzorgd door deskundigen met een technische achtergrond. De Machineveiligheid trainingen van Kader worden verzorgd door kennisexperts op de desbetreffende vakgebieden die ruime ervaring uit de praktijk in de trainingen verwerken. Onze trainers blijven naast het geven van trainingen ook projecten bij klanten uitvoeren om zo betrokken te blijven bij wat er speelt in de markt.