Kader mag hypotheekadviseurs Rabobank opleiden

De Rabobank Amsterdam ziet kansen in de huidige ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming in de woningmarkt. Specifiek voor de hypotheekadviseurs, die zijn opgeleid tot Adviseur Duurzaam wonen, worden er kansen gezien voor het verkopen en onderbouwen van duurzame producten van de Rabobank voor klanten. Hoe beter zij de klant kunnen adviseren, hoe meer duurzame producten (leningen en hypotheken) er worden afgesloten. Hiermee draagt dit bij aan de gestelde doelstellingen voor 2023 en verder.

Wij ontwikkelden een training op maat van twee dagdelen waarin de hypotheekadviseur de eerste vragen van de klant over de mogelijkheden van verduurzaming van de woning kan beantwoorden. Tussen de dagdelen in krijgen de hypotheekadviseurs de huiswerkopdracht om de eigen energiesituatie in kaart te brengen, deze gegevens met een collega uit te wisselen om hier vervolgens een energieadvies over op te stellen voor de situatie van de andere collega.

Hoofdthema’s van de opleiding zijn Klimaat, Energielabel en Energie. Het onderdeel klimaat begint met het verkrijgen van de benodigde theoretische kennis. Denk hierbij aan de Trias Energetica en het wettelijk kader. Het tweede onderwerp – Energielabel – wordt ook in het eerste dagdeel behandeld. Het doel van dit onderwerp is om het advies te kunnen onderbouwen met de juiste informatie. De hypotheekadviseur of Adviseur Duurzaam wonen kan de informatie beoordelen en vervolgens afwegen welke product het best past. Het tweede dagdeel staat in het teken van het laatste onderwerp: Energie. In dit laatste onderwerp worden veel verbanden gelegd tussen de theorie en de praktijk, meteen gecombineerd met de huiswerkopdracht duurzaam product advies.

Zoek je ook een opleiding op maat? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

12/06/2024

RIVM breidt lijst met potentieel 'Zeer Zorgwekkende Stoffen' uit

Lees verder
12/06/2024

Een tatoeage op het werk: hoe zit dat?

Lees verder
27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht