Verkorte route voor EP examens van EP-W naar EP-U

Vanaf 1 maart is er een verkorte route mogelijk van EP-W naar EP-U. Maak jij daar gebruik van? 1 februari komen de voorbeeldexamens online te staan op de website van 't Examenpark, zodat je jezelf goed kan voorbereiden. Bij Kader is de opleiding gecombineerd beschikbaar voor W/B en W/D adviseurs.

Sinds 2018 kan de eigenaar maximaal 100% van de waarde van de woning aan hypotheek krijgen. Als de nieuwe eigenaar het huis energiezuiniger wil maken dan gelden er andere regels. Hij kan dan tot 106% van de waarde van de woning lenen. Het bedrag boven de 100% moet dan wel besteed worden aan energiebesparende maatregelen. De bank zet het extra hypotheekbedrag in een depot en controleert of de eigenaar het daadwerkelijk besteedt aan energiebesparende maatregelen. Bovendien vraagt de bank om aankoopnota’s. Maar er zijn meer voordelige aanbiedingen. Zo bieden geldverstrekkers optioneel een leningdeel aan met lage rente voor het verduurzamen van de woning of kunnen energiebesparende maatregelen meegefinancierd worden. . Ook als het energielabel van het huis omhoog gaat na het nemen van energiebesparende maatregelen, kan de eigenaar in aanmerking komen voor korting op de rente.

In het adviesgesprek met je klant rijzen er vaak veel vragen. Zonnepanelen kopen? Spouwmuur-, vloer- of dakisolatie? Warmtepomp? HR++ beglazing? Hoe kun je als hypotheekadviseur hier gesprekpartner zijn met je klant? Kader ontwikkelt op dit moment als marktleider energieprestatieopleidingen een speciale training voor hypotheekadviseurs. Praktisch, handzaam, bruikbaar. In april verwachten we deze nieuwe training te kunnen starten.

Wil je geïnformeerd worden als de training gelanceerd wordt? Laat dan hier je gegevens achter, dan berichten we je!

Ja, houd me op de hoogte!

Vul hieronder jouw gegevens in en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
17/05/2024

Hoe gevaarlijk is geluid op de werkvloer?

Lees verder
17/05/2024

Ongepaste seksrelaties reden voor ontslag?

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht