Dispensatie voor diploma’s en certificaten uit het Centraal Diploma Register – waaronder VCA

Diplomahouders van wie het diploma tussen 13 maart en 1 juli 2020 verloopt, krijgen voorlopig dispensatie tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Diplomahouders van wie het diploma tussen 13 maart en 1 juli 2020 verloopt, krijgen voorlopig dispensatie tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun diploma moeten halen en dit vanwege de situatie rond het coronavirus niet konden doen, krijgen dispensatie tot 1 juli 2020. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten deze medewerkers door een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

Het bovenstaande geldt voor alle diploma’s en certificaten in het Centraal Diploma Register: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie en SOG-steigerbouw. Het CDR geeft bij diploma’s die tussen 13 maart en 1 juli 2020 zijn verlopen de volgende melding: ‘Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.’

Het Centraal Diploma register licht verder toe:
Op 4 juni hebben we besloten onze dispensatieregeling voor diploma’s en certificaten uit het Centraal Diploma Register te beperken tot diplomahouders van wie het diploma tussen 13 maart en 1 juli 2020 verloopt. Dit betekent het volgende:

  • Als uw diploma tussen 13 maart en 1 juli 2020 verloopt, moet u voor 1 september 2020 weer examen doen. We adviseren uw examen op tijd in te plannen en niet tot het laatste moment te wachten.
  • Als uw diploma tussen 1 juli en 1 september 2020 verloopt, moet u voor de verloopdatum gewoon weer examen doen. U kunt hiermee dus niet wachten tot 1 september.

We hebben dit besluit genomen om de toestroom van examenkandidaten zo goed mogelijk in de tijd te spreiden. De erkende examencentra werken door alle coronamaatregelen op ongeveer 20 tot 40 procent van hun reguliere capaciteit. We willen voorkomen dat zij richting 1 september met een piek te maken krijgen die zij niet goed kunnen verwerken. Dit is natuurlijk ook in het belang van de examenkandidaten zelf.

Wilt u uw VCA-diploma verlengen?

Bron: vca.nl
Actueel

Onze nieuwste artikelen

10/04/2024

Zwendel met VCA-diploma's: Arbeidsinspectie maakt zich zorgen

Lees verder
10/04/2024

Kader Academy breidt opleidingsaanbod uit met integratie Etop

Lees verder
10/04/2024

Werknemer klaagt werkgever aan voor opgelopen schade, maar wanneer is iets een bedrijfsongeval?

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht