Claudia Reiner in podcast: 'Lang leve de hybride warmtepomp'

De nieuwste aflevering van de podcastreeks ‘Nieuwe energie’ van Enpuls staat stil bij de hybride warmtepomp. Namens Techniek Nederland komt vicevoorzitter Claudia Reiner uitgebreid aan het woord over de tussenstap op weg naar aardgasvrije woningen en wijken. De titel van de aflevering is ‘Lang leve de hybride warmtepomp’. Onze nieuwe opleiding BENG Expert, in samenwerking met BouwProfs, leidt op tot BENG Expert, de projectleider binnen een verduurzamingsproject. De BENG Expert is in staat om op basis van zijn of haar expertkennis en aan de hand van de BENG ladder een goed doortimmerd haalbaar verduurzamingsplan te maken.

Steeds meer belangstelling

‘Voor woningbezitters die energie willen besparen maar niet goed weten hoe, vormt de hybride warmtepomp een interessante tussenoplossing’, zegt Claudia Reiner. Onze vicevoorzitter ziet dat er steeds meer belangstelling voor de hybride warmtepomp ontstaat. ‘Nederland gaat gefaseerd van het aardgas af. Sommige wijken zijn pas over tien of vijftien jaar aan de beurt. In de tussentijd wil je natuurlijk wel beginnen met CO2 besparen. Dat kan heel goed met de hybride warmtepomp.’

1 tot 2 miljoen hybride warmtepompen

Recentelijk is een belangrijke stap gezet om de belofte van de hybride warmtepomp in te lossen. Techniek Nederland, Natuur & Milieu en Netbeheer Nederland zijn een coalitie aangegaan. Samen streven ze ernaar tot 2030 in Nederland 1 tot 2 miljoen hybride warmtesystemen te plaatsen in woningen en utiliteitsgebouwen.

Luister de podcast ‘Lang leve de hybride warmtepomp’.

Lees het artikel: Installatiegroep Breman ziet volop potentie in de hybride warmtepomp.

Meer weten van het maken van verduurzamingsstappen en energiebesparing volgens de BENG? Volg dan de opleiding BENG Expert.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

27/05/2024

Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

Lees verder
17/05/2024

Hoe gevaarlijk is geluid op de werkvloer?

Lees verder
17/05/2024

Ongepaste seksrelaties reden voor ontslag?

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht