6 miljoen huishoudens in Nederland profiteren van prijsplafond

Zes miljoen huishoudens en kleine ondernemingen hebben profijt van het prijsplafond van energie dat sinds 1 januari van kracht is. Zij betalen daardoor minder voor hun gas, elektriciteit en warmte. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Met de regeling worden zeven op de tien huishoudens en kleine bedrijven met een eigen energieaansluiting bereikt. De overige zogenoemde kleinverbruikers hebben geen financieel voordeel omdat hun tarieven al lager zijn dan het prijsplafond. Energieleveranciers vragen per maand een voorschot aan bij RVO waarmee zij de rekening voor hun klanten kunnen verlagen.

Het bedrag kan per maand fluctueren, afhankelijk van het verbruik en de energieprijzen. Voor de maand januari, waarin het verbruik hoger ligt dan gemiddeld, hebben energiebedrijven in totaal ruim 900 miljoen euro aan voorschotten aangevraagd. Het kabinet gaat ervan uit dat het prijsplafond de staatskas dit jaar vele miljarden euro’s kan gaan kosten.

Download brochure

Download hier de brochure van onze Masterclass Energielabel C voor kantoren en ontdek alle informatie die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een lesprogramma, een module-indeling en aanvullende informatie.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

29/11/2023

Sinterklaas levert alle pakjes op tijd bij de juiste kinderen af ... Wat er ook gebeurt!

Lees verder
22/11/2023

Warmtepomp definitief doorgebroken: tweede recordjaar op rij in Nederland!

Lees verder
22/11/2023

5 vragen over hoe het energielabel de hoogte van je hypotheek beïnvloedt

Lees verder
Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht